Bel ons: +31 599483020

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Scholte Metaal neemt als bedrijf zijn verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam omgaan met milieu, omgeving en grondstoffen. Veel van  de door ons gebruikte grondstoffen en halffabricaten zijn geheel of gedeeltelijk geproduceerd uit gerecycled materiaal. Het belangrijkste component is staal.

Ongeveer een vierde van de wereldstaalproductie is thans afkomstig van gerecycled schroot. Schroot kan op verschillende manieren worden hersmolten naar staal. Dit kan gebeuren in de convertor, waar een hoeveelheid schroot wordt toegevoegd aan het geconverteerde ruwijzer om het te koelen. Een andere mogelijkheid is de vlamboogoven, die uitsluitend schroot als grondstof gebruikt.

De kwaliteit van het schroot speelt een belangrijke rol. Sterk verontreinigd schroot zal problemen opleveren bij het hersmelten. Vooral sporen van koper kunnen een probleem vormen, omdat koper niet uit ijzer kan worden geoxideerd. Daarom is het zorgvuldig uitselecteren van schroot in verschillende categorieën belangrijk. De aanwezigheid van roest in het schroot is soms juist een voordeel. De in het roest gebonden zuurstof helpt in de convertor bij het verwijderen van de overtollige koolstof in het ruwijzer. Scholte Metaal heeft daarom een uitgebreid systeem van scheiden van staal. Door het splitsen van blank staal, verzinkt staal en staal met een andere eindbewerking wordt er optimaal ingespeeld op deze vraag. Recycling in optima forma dus.

Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen

Naast het gescheiden inzamelen van staal zijn wij altijd aan het kijken of er meer winst te behalen valt uit efficiënt produceren. Wat te denken van het produceren van producten op de plaats in de wereld waar de eindgebruiker ook is gevestigd? Onze moderne productie plant staat gewoon in Nederland. Doordat er geen energie verslindende transportbewegingen nodig zijn om onze producten over de wereld zeeën bij onze klanten te bezorgen is deze manier van produceren de toekomst. Verder oplopende kosten van energie zullen dit in de toekomst uitwijzen. De aanschaf van steeds meer nieuwe machines, het hergebruik van restwarme uit productie en de inkoop van groene stroom leveren hier ook een positieve bijdrage aan. 

Innovatie met
Scholte metaal
Scholte Metaalbewerking is een bedrijf dat het verschil maakt.
Vacatures
TwitterFacebookLinkedIn

Scholte Metaal Video

Stuur ons een offerte